Temps de Flors


El temps de flors, una tradició que neix ara fa seixanta-tres anys que es va realitzar la primera exposició. El Concurs Exposició Provincial de Flors era com s’anomenava la primera edició d’aquest esdeveniment. Es va crear per intentar recuperar a la societat que venia de la postguerra, així per poder reparar espais d’oci i zones socials. Va rebre bona resposta dels Gironins i dels primers turistes que s’acostaven a la ciutat per veure el festival.

La idea es va començar a fer més gran cada any que es repetia, i l’ajuntament va decidir començar a agafar més espais públics com l’ajuntament i el claustre romànic, per augmentar la força del festival.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és girona_flower_festival1.jpg
La catedral de Girona

També s’utilitza el temps de flors per donar accés públic a llocs que són difícils d’accedir, obren poques vegades a l’any o que per desconeixement no són una gran atracció turística però que amb l’ajuda del temps de flors passen a ser un lloc molt agradable de veure.

Amb el pas dels anys també es va anant afegint artistes coneguts o urbans els quals afegien les seves obres pròpies o decidien i creaven un espai sencer. També es van començar a utilitzar les arts plàstiques per crear construccions que poden semblar impossibles, l’avanç de la tecnologia que crea espectacles de llum que ajuden a crear sales increïbles i el gran ús d’infraestructures.

El festival ha crescut també gràcies a la unió de diferents associacions durant els anys, com els Amics de les Flors de Girona, Amics de la Girona antiga, Associació Floral de Girona, etc.

Si voleu visitar aquest festival, se sol realitzar durant la segona i tercera setmana de març, en el cas d’aquest any es realitzarà del 9 al 20 de març de 2020.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 1-girona-temps-de-flors1.jpg
El riu Ter