Festes de Sant NarcísFires i Festes de Sant Narcís

Les Festes de Sant Narcís, la festa major de Girona, una de les festes que més Gironins ajunta en una quedada espectacular. Durant la festa major, la ciutat es prepara per crear un gran conjunt d’activitats i esdeveniments per fer transformar la ciutat Gironina en una gran festa. A continuació us venim a anomenar la gran part d’activitats de les quals es poden gaudir durant unes setmanes.

Durant els primers dies es penja el Tarlà una tradició molt típica que la seva història es remunta molts anys enrere, la qual va acompanyada d’un munt d’actes i concerts que se celebren a la plaça del vi i a rambla.

Durant el mateix Divendres, a la Devesa, comencen les atraccions, des de muntanyes russes a cavallets passant per la casa del terror, entre moltes altres. Les quals van acompanyades de les famoses barraques, en aquestes durant els dies més importants es poden arribar a ajuntar entre 15.000 i 20.000 persones, tot pels concerts que es realitzen en aquella zona.

El dissabte al matí es realitza una desfilada d’una colla de gegants molt característics els quals van acompanyats per més de 200 grallers. I a la nit del dissabte se celebra un gran espectacle de correfocs protagonitzat pels Diables de l’Onyar.

Durant el diumenge al matí, tornant a la plaça del Vi és el moment dels castellers els quals hi participen els nostres veïns els Marrecs de Salt. El següent esdeveniment es realitza a la tarda i són les sardanes, les quals realitzen quatre actuacions dobles.

El segon dissabte, hi ha un esdeveniment increïble pels més fanàtics de la música, el Concert de Bandes, els quals estan protagonitzant pel Girona Banda Band, que realitzen l’acte a les 12 del matí.

Diumenge, el dia de la Cloenda, es realitzen dos actes més, els gegants al matí, i a la nit un dels moments més esperats de tota la festa, el Castell de Focs que tenca la festa major, encara que han perdut força durant els anys és un espectacle de llums increïble de veure i que amb un lloc ben seleccionat es poden veure en tota la seva grandesa.

Hi ha moltes més petits actes els quals podeu veure a la pàgina web de l’Ajuntament de Girona. Aquesta festa es realitza durant l’última setmana d’octubre i la primera de novembre. És molt recomanable per la gran quantitat d’activitats que es poden realitzar.